Putin i Erdogan: Važno pronaći kompromise

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu G20 u Hamburgu
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom tokom samita G20 u Hamburgu detaljno razgovarao o problemima u Siriji i naveo da je važno tragati za kompromisima.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Tramp pokušao da isprovocira Putina sugestivnim pitanjima (video)

„Ako se isto tako budemo kretali u drugim pravcima, u drugim zonama deeskalacije… Danas sam veoma detaljno razgovarao o tome s predsednikom Turske. To u velikoj meri ne zavisi od nas. Mnogo toga je povezano s protivrečnostima među zemljama regiona“, rekao je Putin.

On je dodao da sve strane imaju svoje brige i svoje prioritete i interese, pri čemu je reč o legitimnim interesima. 

„Potrebno je odnositi se prema tome upravo tako — kao prema legitimnim interesima. Potrebno je tražiti kompromise. Znate, ponekad uspevamo to da učinimo“, rekao je Putin na završnoj konferenciji za novinare u okviru samita G20. 

Prema njegovim rečima, neophodno je dogovoriti se o granicama zona deeskalacije u Siriji. „To je komplikovan, mučan, ali vrlo odgovoran i važan posao“, rekao je Putin.

„U svakom slučaju, to što su prekinuta aktivna borbena dejstva, to što se sada bavimo ovim zonama deeskalacije — to je već ogroman korak napred. Sada je potrebno dogovoriti se o tome kakve će biti konkretne granice ovih zona, kako će se u njima čuvati bezbednost“, rekao je Putin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala