Dečak pretio samoubistvom, pa se oženio voljenom bakom

© Foto : Skrinšot, JutjubBračni par Rohaja (71) i Selamat (16) Riajdi.
Bračni par Rohaja (71) i Selamat (16) Riajdi. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mladić (16) je bio spreman na sve kako bi se oženio svojom izabranicom. Pretio je samoubistvom ako mu ne dopuste, pa je porodica morala da popusti.

Selamat Riajadi (16) protiv volje porodice i celokupne zajednice oženio je Rohaju (71) u mestu Karangendah u Indoneziji.

„Mladenci“ su rekli da je njihova ljubav toliko jaka da bi počinili samoubistvo da se njihovo venčanje nije održalo. Toliko su, kažu, zaljubljeni, da bi ako bi jedno od njih dvoje umrlo, i drugo moralo umreti.

​Porodica mladoženje borila se protiv venčanja, ali kada je dečak počeo da preti samoubistvom, bili su prinuđeni da odustanu.

Starosna granica za stupanje u brak muškarcima u Indoneziji je 19 godina, i ne zna se ko je dopustio venčanje. Mediji su preneli da je par stupio u „nikah siri“ brak, poznat u lokalnoj zajednici, ali ne i državi.

Javnost u Indoneziji burno je reagovala na ovu vest. Mediji su preneli izjavu vlasnika kuće u kojoj se venčanje održalo. On kaže da je morao da im izađe u susret.

​„Rekli su da će počiniti samoubistvo zato što su bili potpuno zaljubljeni. Toliko da će, ako jedno umre, i drugo morati“, kazao je on.

Veruje se da venčanje nije finansijski motivisano pošto su porodice mladenaca siromašne.

Video ceremonije pokazuje mladića kako prekriva lice rukama u trenutku kada se proglašavaju supružnicima. Njegova žena sedi mirno, dok gosti oduševljeno skaču i pevaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala