Peta runda: Rusija, Iran i Turska o sirijskim „zonama bez sukoba“

© Sputnik / Ilyas OmarovUčesnici sednice operativne grupe Rusije, Turske i Irana za kontrolu pregovora u Siriji koja se održava u Astani
Učesnici sednice operativne grupe Rusije, Turske i Irana za kontrolu pregovora u Siriji koja se održava u Astani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sednica radne grupe garanata primirja u Siriji — Rusije, Irana i Turske — počela je u Astani. Glavno pitanje je usaglašavanje granica „zona bez sukoba“.
Priprema za međusirijske pregovore u Astani - Sputnik Srbija
Astana: Zaseda radna grupa za kontrolu primirja u Siriji

U toku je sastanak zvaničnika Rusije, Irana i Turske, posle čega će uslediti razgovori sirijskih vlasti i opozicije, navelo je Ministarstvo inostranih poslova Kazahstana.

„Posle serije bilateralnih sastanaka, sutra je predviđen plenarni sastanak kojim će se završiti ta runda pregovora“, saopštilo je ministarstvo i dodalo da su u Astanu stigle delegacije sirijskih vlasti i opozicije.

Na čelu ruske delegacije na pregovorima nalazi se Aleksandar Lavrentjev, a sirijske stalni predstavnik zemlje u UN Bašar Džafari.     

Pregovori u Astani održavaju se paralelno s pregovorima u evropskom sedištu UN u Ženevi.

Sirijska vojska saopštila je uoči početka pregovora u Kazahstanu da je privremeno prekinula borbe na jugu zemlje i da će to primirje trajati do 6. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala