Rjabkov: Odnosi Rusije i SAD ni gori ni bolji pod Trampom

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSergej Rjabkov
Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da se odnosi te zemlje i SAD nisu ni pogoršali, ali ni poboljšali pod administracijom američkog predsednika Donalda Trampa.
Tri sovjetske rakete RSD-10 pripremljene za uništenje, u okviru Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa - Sputnik Srbija
Rusija neće skrštenih ruku gledati kako Amerika gomila oružje

„Ne bih rekao da su odnosi u dubljoj krizi nego u vreme odlaska administracije Baraka Obame. Ali zapravo, potreban je napor za njihovo popravljanje. U stvari, mi nismo uspeli da dostignemo neophodnu dinamiku poboljšanja“, rekao je Rjabkov u intervjuu za list „Izvestija“.

Zamenik šefa ruske diplomatije je dodao da ova situacija proizilazi iz više faktora, od kojih je jedan od najvažnijih teška politička konfrontacija sa SAD.

„Neki veoma ozbiljni i uticajni krugovi i dalje ne mogu da se pomire sa pobedom Donalda Trampa na izborima i trude se da iskoriste pitanje odnosa sa Moskvom za političku borbu“, rekao je Rjabkov.

On je dodao da SAD, kao i pre, pokazuju želju da se igraju vojne sile kao jedna od strana u konfliktu u Siriji, što je nedopustivo.

Prema njegovim rečima, Vašington ne sme da deli teroriste na loše i veoma loše, pokušavajući na taj način da reši sopstvene geopolitičke zadatke.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala