Opsada na Rabu: Ubica preti da će se razneti bombom

© AP Photo / Filip HorvatHrvatska policija
Hrvatska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pregovori između policije i naoružanog Srđana Smojvera, koji je hicima iz puške usmrtio psihijatra Sinišu Rakića na hrvatskom ostrvu Rab, još su u toku, on ne izlazi iz kuće u koju se zatvorio i preti i da će se razneti bombom, prenosi „Indeks“.

Hrvatska policija potvrdila je danas da se na ostrvu Rab desilo ubistvo, ne otkrivajući više detalja, dok su na društvenim mrežama javili da je naselje Barbatu na tom ostrvu pod talačkom krizom usled napada naoružanog muškarca.

Talačka kriza u Hrvatskoj - Muškarac na Rabu puca nasumično (video)

Kako „Indeks“ saznaje, ubica je 48-godišnji ratni veteran i navodno bivši advokat, a ubijeni je psihijatar Siniša Rakić koji je radio na Odeljenju za akutna i krizna stanja u Psihijatrijskoj klinici na Rabu.

Smojver se zabarikadirao u kuću i ne izlazi. Na licu mesta su pripadnici specijalne policije, a policijski pregovarači pokušavaju da nagovore Smojvera da odloži oružje i mirno se preda, ali on odbija da to učini i preti da će se razneti bombom. 

Kako je ranije preneto, zbog sukoba oko zemljišta Smojver je pucao na Rakića, dok je Rakićeva supruga pokušala pobegne skočila kroz prozor i usled pada zadobila lakše telesne povrede.

Hitna pomoć nije odmah mogla da priđe Rakićevoj supruzi i ukaže medicinsku pomoć jer je napadač pucao na sve. Policija je blokirala sve prilaze delu Barbata u kojem se dogodio ovaj zločin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala