Neverovatne fotografije svakodnevnog života

Pratite nas
Pogledajte radove koji su ušli u kategoriju „Moja planeta“ Međunarodnog foto-konkursa „Andrej Stenjin“ 2017, koju je organizovala informativna agencija „Rusija sevodnja“ pod pokroviteljstvom Komisije Ruske Federacije za Unesko.

Međunarodni foto-konkurs „Andrej Stenjin“ je godišnji konkurs za mlade foto-reportere od 18 godina do 33 godine.

To je jedina platforma Rusije za otkrivanje novih foto-reportera, kojima se omogućava da steknu ime na svetskoj sceni foto-novinarstva. Prošle godine na konkursu je učestvovalo oko 6.000 mladih fotoreportera iz 71 zemlje sa pet kontinenata.

Za najbolju fotografiju možete da glasate na zvaničnoj veb-stranici takmičenja. Pobednik će biti proglašen 7. avgusta 2017. godine.

 

© Foto : Shashi Shekhar Kashyap | StenincontestUdovice na festivalu boja Holi u hramu Hopinatu u Brindabanu, u državi Utar Pradeš, u Indiji.
Rad indijskog fotografa Šašija Šehara Kašjapa „Udovice za praznik boja“ - Sputnik Srbija
1/10
Udovice na festivalu boja Holi u hramu Hopinatu u Brindabanu, u državi Utar Pradeš, u Indiji.
© Foto : Anar Movsumov | StenincontestPre osam godina, Tatjana Kajukova, solista varijete, rodila je sina sa Daunovim sindromom. Sada Tatjana vodi studio „Pozorište bez granica“ u kojem glume deca sa Daunovim sindromom i drugim mentalnim i fizičkim nedostacima.
Rad ruskog fotografa Anara Movsumova „Pozorište bez granica“ - Sputnik Srbija
2/10
Pre osam godina, Tatjana Kajukova, solista varijete, rodila je sina sa Daunovim sindromom. Sada Tatjana vodi studio „Pozorište bez granica“ u kojem glume deca sa Daunovim sindromom i drugim mentalnim i fizičkim nedostacima.
© Foto : Pavel Volkov | StenincontestJurijeva priča je život čoveka koji je odlučio da napusti poznato okruženje i ode da živi u šumi daleko od velikih gradova. On ne samo da je promenio svoje uslove života, već je, u izvesnoj meri, utonuo u drugu, mističnu realnost.
Rad ruskog fotografa Pavla Volkova „Druga realnost“ - Sputnik Srbija
3/10
Jurijeva priča je život čoveka koji je odlučio da napusti poznato okruženje i ode da živi u šumi daleko od velikih gradova. On ne samo da je promenio svoje uslove života, već je, u izvesnoj meri, utonuo u drugu, mističnu realnost.
© Foto : Victor J Blanco | StenincontestČovek na konju preskače preko vatre tokom festivala Luminarijas u čast Svetog Antonija, zaštitnika životinja.
Rad španskog fotografa Viktora Blanka „Čišćenje vatrom“ - Sputnik Srbija
4/10
Čovek na konju preskače preko vatre tokom festivala Luminarijas u čast Svetog Antonija, zaštitnika životinja.
© Foto : Svetlana Tarasova | StenincontestBašta je mesto gde se dešava nešto važno, nešto što se prenosi sa kolena na koleno, iz veka u vek — čovekov dodir zemlje, učešće u ciklusu života, stvaralački rad koji daje najjednostavniji i glavni smisao svemu živom.
Rad ruskog fotografa Svetlane Tarasove iz serije „Bašta“ - Sputnik Srbija
5/10
Bašta je mesto gde se dešava nešto važno, nešto što se prenosi sa kolena na koleno, iz veka u vek — čovekov dodir zemlje, učešće u ciklusu života, stvaralački rad koji daje najjednostavniji i glavni smisao svemu živom.
© Foto : Svetlana Tarasova | StenincontestLitija do svete reke Tame, koju su 2001. godine prvi put organizovali otac Sergej Dmitrijev, Tverska unija pravoslavnih vernika i Tverski pravoslavni omladinski klub „Sejač“, uz učešće Nikolo-Malickog manastira. Litija je 2016. godine bila posvećena Svetom Serafimu Sarovskom.
Rad ruskog fotografa Svetlane Tarasove iz serije „Vera. Ljubav. Mladost“ - Sputnik Srbija
6/10
Litija do svete reke Tame, koju su 2001. godine prvi put organizovali otac Sergej Dmitrijev, Tverska unija pravoslavnih vernika i Tverski pravoslavni omladinski klub „Sejač“, uz učešće Nikolo-Malickog manastira. Litija je 2016. godine bila posvećena Svetom Serafimu Sarovskom.
© Foto : Jelena Jankovic | StenincontestGodina 2016. ostaće u sećanju kao vreme kada je „selfi kultura“ počela da određuje naš život. Svako mora da kaže drugima gde je bio i šta je radio. Ali dok čekamo odobravanje okoline, propuštamo priliku da uživamo u misterioznom svetu oko nas.
Rad srpskog fotografa Jelene Janković „Selfi kultura“ - Sputnik Srbija
7/10
Godina 2016. ostaće u sećanju kao vreme kada je „selfi kultura“ počela da određuje naš život. Svako mora da kaže drugima gde je bio i šta je radio. Ali dok čekamo odobravanje okoline, propuštamo priliku da uživamo u misterioznom svetu oko nas.
© Foto : Kristina Kormilitsyna | StenincontestFotografija je napravljena tokom Kongresa evropskih rabina u jevrejskoj opštini u Moskvi 25. avgusta 2016. godine.
Rad ruskog fotografa Kristine Kormilicine „Rabini“ - Sputnik Srbija
8/10
Fotografija je napravljena tokom Kongresa evropskih rabina u jevrejskoj opštini u Moskvi 25. avgusta 2016. godine.
© Foto : Balazs Beli | StenincontestVejkborderi Lila i Gabor organizovali su svoju svadbu u parku Venis bič na jezeru Velens u Mađarskoj 4. avgusta 2016.
Rad mađarskog fotografa Balaža Belija iz serije Vejksvadba - Sputnik Srbija
9/10
Vejkborderi Lila i Gabor organizovali su svoju svadbu u parku Venis bič na jezeru Velens u Mađarskoj 4. avgusta 2016.
© Foto : Stepan Rudik | StenincontestMala privatna proizvodlja lutaka. Radnik pravi lutku.
Rad poljskog fotografa Stepana Rudika iz serije Proizvodnja lutaka u Istambulu - Sputnik Srbija
10/10
Mala privatna proizvodlja lutaka. Radnik pravi lutku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala