Vulin: Žilavo ću se boriti za Srbiju

© Tanjug / MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJAAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi ministar odbrane Aleksandar Vulin u prvom intervjuu od preuzimanja dužnosti kaže za „Informer" da će se tvrdoglavo i žilavo boriti za suverenitet, samostalnost i čuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije - Sputnik Srbija
Vulinov je prvi metak, voli da puca...

On priznaje i da oseća veliko opterećenje jer će morati da ispuni očekivanja vrhovnog komandanta i nekadašnjeg ministra vojnog, a sada predsednika Aleksandra Vučića, ali vojnički poručuje: „Ni kod Vučića, ni u vojsci ne postoji odgovor ’Ne mogu‘“, navodi se u onlajn izdanju „Informera“.

„E, time ću se i ja voditi! Boriću se za Srbiju i nastaviti politiku koju je svojevremeno trasirao gospodin Vučić kao ministar odbrane. Dakle, da sami donosimo odluke i stvaramo armiju koja će čuvati i naše nebo i našu zemlju. Potpuno ću se držati politike vojne neutralnosti“, istakao je Vulin.

On je ocenio da to neće biti lako, s obzirom da smo okruženi NATO-članicama, pogotovo što je Srbija mala zemlja koja nije previše bogata.

„Vojna neutralnost je veoma skupa jer sami morate da ulažete u svoju armiju. Ipak, što imate snažniju vojsku, to ćete biti jači i diplomatski i ekonomski“, napomenuo je Vulin.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala