Meksički navijač pozvao prijatelje da dođu na SP u Rusiju

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMeksički navijači na utakmici polufinala Kupa konfederacija 2017. između Nemačke i Meksika
Meksički navijači na utakmici polufinala Kupa konfederacija 2017. između Nemačke i Meksika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Navijač Meksika Vinsente Očoa govorio je o svojim utiscima tokom posete Rusiji, gde je otišao kako bi podržao svoju reprezentaciju na Kupu konfederacija.
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije FIFA Đani Infantino tokom konferencije za medije u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Rusija osmehom očarala predsednika FIFA

„Čuli smo mnogo loših stvari i o Sovjetskom Savezu i o savremenoj Rusiji. Na televiziji vas prikazuju kao jake, ali hladne, zle, negativne ljude. Ali Meksikanci imaju osobinu da ne donose unapred loše zaključke. Čuti nešto dobro o Rusima je još teže nego o nama. Ali impresioniran sam. Pomagali su nam, zajedno smo pevali, plesali, navijali i pili i sada šaljem SMS svojim sumnjičavim prijateljima sa tekstom: ’Moraš da dođeš na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju‘“, ispričao je Očoa za „Šampionat“.

On je istakao da priče u medijima o „zlim Rusima“ nisu tačne.

„Kada smo pobedili vašu reprezentaciju u Kazanju, pa je ona ispala, mislili smo da će nas mrzeti i tući. Uvek je bilo tako, barem u Brazilu i Južnoafričkoj Republici. Ali Rusi su nam, naprotiv, čestitali, slikali se sa nama, rukovali se i govorili: ’Svaka čast, dobro ste igrali‘. Nisam mogao da verujem, to je bilo veoma lepo“, naglasio je meksički navijač.

On je takođe priznao da namerava da dođe na Svetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.

Nemački fudbaler Julijan Draksler - Sputnik Srbija
Nemački kapiten: Najlepše je u Rusiji

„Na tribinama nam je prišla porodica — majka, sin od osam godina i njegova starija sestra. Dečak je na ramenima nosio rusku zastavu, uhvatio me je za ruku, povukao, skinuo je zastavu i vezao mi je oko vrata. Mama je prevela: ’To je poklon da se sećate Rusije po dobrom‘“.

„Nisam mogao da izdržim, odmah sam skinuo meksičku zastavu i prebacio mu je preko ramena. Dečak mi se bacio u naručje i zaplakao. I sâm sam bio na ivici suza. Čak sam se i sada, dok pričam o tome, naježio. Zar takvi ljudi mogu da budu loši?! Želim da kažem da sam se zaljubio u Rusiji i sigurno ću se vratiti sledeće godine“, dodao je Meksikanac.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala