Šta mislite, da su Srbi srećni što smo delili državu?

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Ivica Dačić u Dubrovniku je obraćajući se predstavnicima zemalja bivše SFRJ rekao ne treba da postoji strah zbog priča o ujedinjavanju.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Srpska najvažniji nacionalni interes Srbije

„Ovde se sad neko plaši zajedničkih ideja da to ne bude neka zajednička država. Pa ne treba da bude. A što vi mislite da su Srbi bili presrećni što su bili sa vama u istoj državi? Pa nisu. Ali nije se na takav način odlučivalo“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, „ne treba da tražimo zajedničku državu, treba da tražimo zajednički interes“.

Na skupu na kojem su osim njega učestvovali premijer Hrvatske Andrej Plenković, kosovski predsednik Hašim Tači, predsednici Crne Gore i Makedonije Filip Vujanović i Đorđe Ivanov, a „Blic“ ističe da je Dačić „na zanimljiv način“ govorio i o proširenju odnosno eventualnom raspadu Evropske unije.

Osim toga, beogradski list navodi i da je srpski šef diplomatije „nekoliko puta nasmejao svoje sagovornike“.

„Neće se ona (Evropska unija) raspasti, bar ne pre nego što mi uđemo. Kad svi uđemo unutra, onda su velike šanse da se raspadne“, istakao je Dačić.

Učesnici foruma su se saglasili da su ekonomija, energetika i infrastruktura ključ saradnje, a kako je Hrvatska i dalje predvodnica ambicija evropskog ujedinjenja i proširenja na susedne države.    

Izvor: Blic

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala