Dačić objasnio vezu između bensedina i EU

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ideja EU je bensedin u odnosu na tenzije koje postoje na Zapadnom Balkanu i ne samo na Zapadnom Balkanu, već u celom regionu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Aleksandar Vučić i Federika Mogerini - Sputnik Srbija
Vučić sa Mogerinijevom o ubrzanju evropskog puta Srbije

Dačić, koji je u Dubrovniku učestvovao na skupu procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, naglasio je da je važno da postoji dijalog između učesnika tog procesa — zemalja u tom regionu, da se traži zajednički pogled na budućnost i „da u svemu tome imamo u vidu da EU jeste najpopularnija na Balkanu“.

„Svuda se polako preispituje uloga i način funkcionisanja EU. Na Balkanu je taj nivo poverenja i želje da se uđe u EU i dalje veoma visok. Zašto? Govorio sam u Hrvatskoj da je bensedin lek za smirenje koji se kod nas najviše pije. Ideja EU je bensedin u odnosu na tenzije koje postoje na Zapadnom Balkanu i ne samo na Zapadnom Balkanu, već u celom regionu“, kazao je Dačić.

„Ja još nisam sreo pripadnike naroda koji se toliko stide što su iz jednog dela Evrope, kao što smo to mi koji smo sa Balkana. Ja, naprotiv, to kažem sa ponosom, ne mislim da su bolji od nas, mislim da su oni izazvali sve te ratove koji su postojali na Balkanu“, naveo je Dačić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala