Potvrđeno: Hemijsko oružje upotrebljeno u Idlibu

© REUTERS / Ammar AbdullahIdlib, Sirija
Idlib, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Misija Organizacija za zabranu hemijskog oružja u Siriji potvrdila je da je početkom aprila u zemlji primenjen zabranjeni gas — sarin, saopštio je Rojters, pozivajući se na kopiju izveštaja kojem su novinari došli u posed.
Raketni razarač američke mornarice Porter lansira rakete tomahavk tokom napada na Siriju sa Sredozemnog mora - Sputnik Srbija
Tramp naredio napad na Siriju znajući da Damask nije upotrebio hemijsko oružje

„Veliki broj ljudi od kojih su neki preminuli, bili su mete napada sarinom ili sličnim supstancama. Misija Organizacija za zabranu hemijskog oružja u Siriji je došla do zaključka da se takvo izbacivanje gasa može objasniti samo njegovom primenom kao hemijsko oružje“, citira agencija dokument.

Nakon što je objavljen sadržaj izveštaja organizacije, Vašington je optužio Damask za nerealizaciju obaveza o hemijskom oružju. Međutim, krivce za napad još treba da otkrije zajednička komisija OZHO i UN, koja će predati izveštaj.

U noći 7. aprila SAD su izvele napad raketama „tomahavk“ na vazduhoplovnu bazu sirijske vojske Šairat. Napad je izveden pod izgovorom da tamo postoji skladište hemijskih supstanci.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala