Nekoliko stotina ljudi kojih se Pentagon najviše plaši

© Foto : U.S. Air ForceVojnici SAD u Pentagonu
Vojnici SAD u Pentagonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan prokomentarisala je izveštaj obaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD, u kojem se govori o uticaju ovih medija na zapadnu publiku.
Rusija danas - Sputnik Srbija
Simonjan o blokadi računa RT: Probaćemo da radimo uprkos svemu

„Nekoliko stotina novinara (istina, najboljih) za nekoliko godina postali su glavna pretnja za najmoćniju armiju na svetu? Žao mi je što odmah nismo znali da je Pentagon tako plašljiv. Više bismo se odmarali, a manje radili“, rekla je Simonjanova.

Ranije je objavljeno da su RT i Sputnjik u izveštaju obaveštajne uprave Ministarstva odbrane pozicionirani kao sredstva ruskog uticaj na zapadnu publiku.

„Skup instrumenata za širenje ruske propagande uključuje ’informativne sajtove‘, televizije, radio-stanice kao što su RT i Sputnjik, botove i trolove na društvenim mrežama, optimizaciju pretrage i plaćene novinare u zapadnim i drugim medijima“, navodi se u delu izveštaja pod nazivom „Propaganda pomaže formiranje informacione sredine“.    

Početkom juna američki kongresmeni su predstavili zakon koji je, po njihovim rečima, usmeren protiv delatnosti RT. U izjavi senatora se govori da je televizija ranije iskoristila rupu u zakonu i izbegla da se registruje kao strani agent.

Televizija RT - Sputnik Srbija
Zapad iza zatvorenih vrata sprema nove bitke, prve mete Sputnjik i RT

Margarita Simonjan je pozvala kongresmene da požure, inače će televizija „uspeti da osvoji ne samo Limpopo, već i Lukomorje“. U Savetu federacije je zakon nazvan „nastavkom lova na veštice“, a naglasili su da ovakve inicijative nisu u skladu sa idealima demokratije o kojima govore Amerikanci.

Slične optužbe na račun Sputnjika i RT su se ranije čule i u izveštaju CIA.

U poslednje vreme tema informacione borbe protiv ruskih medija se često čuje na Zapadu. U novembru prošle godine Evropski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj se govori da se treba suprotnosti ruskim medijima pri tome glavne pretnje u dokumentu su Sputnjik i RT.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala