Antiću pozlilo, Šešelj se bunio, Brnabićeva izlaže ekspoze

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sednice Skupštine Srbije nije počela na vreme jer je jednom kandidatu za ministra pozlilo, a šef poslaničke grupe SRS-a Vojislav Šešelj rekao je da je Maja Gojković trebalo da obesti poslanike da sednica opravdano kasni jer je pozlilo ministru Aleksandru Antiću, a ne da to drži u tajnosti.

„Ne radim u žutoj štampi, nisam htela da pravim senzaciju“, rekla je Gojković.

Ona je o tome obavestila poslanike posle negodovanja Nemanje Šarovića iz SRS zbog kašnjenja.

Biraju li strane sile vladu ili Srbija više nije „banana“

Šarović je rekao, javljajući se po povredi Poslovnika, da nema opravdanja za kašnjenje, posebno sednice na kojoj će biti izabrana vlada.

Gojković je na to rekla da je jednom od kandidata za ministra pozlilo.

„Bavila sam se tim pitanjem, a ne vašim opservacijama o tome šta bi trebalo da uradim ili ne“, kaže Gojković.

Predsednica parlamenta je najavila da će nakon predstavljanja ekspozea mandatarke odrediti dužu pauzu, kako bi se poslanici upoznali sa ekspozeom.

Brnabićeva: Čast je služiti Srbiji, nastavljam na dobrim temeljima

Čast je služiti Srbiji kako bi se ona menjala na bolje, rekla je danas mandatarka Ana Brnabić na početku ekspozea pred poslanicima Narodne Skupštine i istakla da njena vlada nastavlja posao na odličnim temeljima koje joj je ostavila vlada Aleksandra Vučića.

„Važno je da se usaglasimo oko pririteta i napravimo društveni dogovor oko toga sta zajedno mozemo i moramo da postignemo da bismo u Srbiju uveli u red uspešnih država“, istakla je Brnabićeva.

Vreme koje je pred nama pokazaće koliko smo kao društvo i pojedinci hrabri da zajedno pomerimo granice i zakoračimo u budućnost svih nas.

„U politiku sam ušla iz privrede, a iz ljubavi prema Srbiji. Vratila sam se iz najbolje zelje da uradim nesto za svoju zemlju. Čast je služiti Srbiji, kako bi se ona menjala na bolje“ rekla je Brnabićeva i dobila prvi aplauz poslanika.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala