Rusija američkoj vojsci: Samo vas gledamo

© Sputnik / Kirill KallinikovKontrolni centar
Kontrolni centar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će uzimati u obzir vojno planiranje mogućih neprijateljskih koraka SAD u pozadini realizacije Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa, rekao je za Sputnjik zamenik šefa Odeljenja MIP-a Rusije za pitanja neširenja i kontrole naoružanja Vladimir Leontjev.
Raketni sistem Iskander M tokom pokazne vežbe vojne tehnike na poligonu Alabino - Sputnik Srbija
U Kalinjingradu se ne razmešta nuklearno naoružanje

„Već smo prolazili slične scenarije sa takozvanom krizom evropskih raketa. Izgleda da su se u SAD aktivirale snage koje bi želele ponovo krenuti tim putem. To je naravno veoma opasna namera“, rekao je Leontjev.

Po njegovim rečima, „ona je povezana sa velikim problemom ne samo za Evropu, već i za samu Ameriku. Zato se nadamo da će razum ipak preovladati i da američki političari neće napraviti iste greške koje smo iskusili sa njihovim prethodnicima“, ukazao je on.

Odgovarajući na pitanje da li će Moskva razmatrati novonastalu pretnju u vojnom planiranju, Leontjev je izjavio: „Mislim dâ da“. Po njegovim rečima, vrlo je moguće da će izlazak SAD iz Dogovora izazvati trku u naoružanju.

„Jer kada jedna strana pokušava da naruši ravnotežu u svoju korist, preduzimaju se mere za njen oporavak“, naveo je on.

„Politiko“ je ranije pisao da administracija Bele kuće proučava predlog koji je stigao iz Kongresa o izlasku SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala