Veliki skandal u Americi: Si-En-En gubi najbolje novinare

© Fotolia / Mita Stock ImagesDevojka sa daljinskim upravljačem gleda televiziju
Devojka sa daljinskim upravljačem gleda televiziju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri novinara Si-En-Ena dala su otkaz zbog talasa skandala sa člankom o navodnim vezama štaba Donalda Trampa i njegovog saradnika Entonija Skaramučija sa ruskim fondom RFPI, saopštava Si-En-En.
Si-En-En - Sputnik Srbija
Ovo nije naručen tekst — Džordž Orvel postao glavni urednik Si-En-En

Tomas Frenk, Erik Lihtablau i Leks Haris dali su otkaz zbog priče koja je objavljena na sajtu Si-En-Ena, saopštava televizija.

„Nakon brisanja priče, objavljene na CNN.com, kanal je prihvatio otkaze saradnika koji su radili na objavljenoj priči“, saopštila je televizija.

Frenk je bio istraživač u Si-En-Enu, na čelu istraživačkog odeljenja je bio Haris — „veteran“ Si-En-Ena koji radi na kanalu od 2001. godine. Lihtblau (dobitnik Pulicerove nagrade za rad u Njujork tajmsu) tek pre nekoliko meseci se pridružio timu Si-En-Ena kao urednik.

„U petak se Si-En-En odrekao priče koju je objavio moj tim. Kao odgovorni urednik ovog tima podneo sam ostavku… Bio sam u Si-En-Enu od 2001. godine i uveren sam u jednu stvar: to je informativna služba, za koju je tačnost i istinitost iznad svega. Odlazim, ali ću uvek nositi u sebi ove principe“, prenosi Jahu njuz izjavu Harisa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala