Mogerinijeva: EU jača posle „bregzita“

© REUTERS / Muhammad HamedVisoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini se rasplakala posle terorističkog napada u Briselu
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini se rasplakala posle terorističkog napada u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Godinu dana nakon referenduma o „bregzitu“, koji je, prema mišljenju mnogih, trebalo da obeleži početak kraja EU, to ne samo da nije slučaj, već je EU danas jača, ocenila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.
Bregzit - Sputnik Srbija
Ministar za „bregzit“: Ja sam savetovao Mejovu da raspiše izbore

„Shvatili smo šta smo mogli da izgubimo — 60 godina mira i prava. I iznad toga, shvatili smo da je jedini način da vratimo kontrolu u globalizovanom svetu taj da ostanemo zajedno. Samo kao Evropljani možemo da vratimo suverenitet, samo zajedno možemo da zaštitimo i promovišemo naše interese i vrednosti“, poručila je Mogerinijeva.

„Zajedno smo pronašli način da ponovo pokrenemo našu Uniju“, dodala je Mogerinijeva u pismu koje je objavila na svom sajtu povodom godinu dana od referenduma u Velikoj Britaniji.

Kao primer za to navela je pitanje evropske odbrane gde je, kako je ocenila, više postignuto za godinu dana nego u prethodnoj deceniji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala