Kremlj: Ništa konkretno nema o Putinovom i Trampovom sastanku

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema konkretnih pomaka u pregovorima o sastanku G20 u Hamburgu lidera Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, ali je istakao da će Moskvi odgovarati svaki format kontakta.
Američki predsednik Donald Tramp obraća se predstavnicima medija u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Čija će biti poslednja: Tramp hoće sa Putinom, administracija mu ne da

„Nažalost, za sada nema nekih specifičnih pomaka u ovom kontekstu“, rekao je Peskov.

On je istakao da je protokolarna strana pitanja sekundarna, s obzirom da se radi o mogućnosti prvog ličnog kontakta dvojice predsednika.

„U svakom slučaju, obojica će biti na istom događaju u istom gradu u isto vreme, tako da će svakako postojati mogućnost sastanka. Taj sastanak će se održati u nekom protokolarnom formatu. Naravno, ruska strana će biti spremna za sastanak u obliku koji je bude odgovarao Amerikancima. Ponavljam, ovo je od sekundarnog značaja, zbog toga hajde da sačekamo samit ’dvadesetorke‘“, rekao je portparol.

O ruskom ambasadoru

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Makfol nam neće postavljati ambasadore

Odgovarajući na pitanje o mogućoj ostavci ruskog ambasadora u SAD Sergeja Kisljaka, Peskov je rekao da se to pitanje uputi Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, ali je obećao da će u slučaju odgovarajuće uredbe obavestiti medije.

„Prvo, treba da pitate Ministarstvo spoljnih poslova. Kada se pojavi odgovarajuća uredba, mi ćemo vas obavestiti“, rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li se planira ostavka Kisljaka i da li je poznato čime će se on ubuduće baviti.

Kisljak je od 2008. godine ambasador Ruske Federacije u Sjedinjenim Američkim Državama. Već duže vreme diplomatu američki mediji prikazuju kao „sprovodnika ruskog uticaja“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala