Klincevič: Rusija se snažno protivi isporuci oružja u Ukrajinu

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVUkrajinski vojnik
Ukrajinski vojnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija snažno protivi snabdevanju Ukrajine bilo kakvom vrstom oružja, jer je razlika između smrtonosnog i odbrambenog oružja ponekad nejasna, izjavio je za Sputnjik prvi zamenik predsednika Odbora za odbranu i bezbednost odbrane Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič.
Novi Sputnjik poredak - Sputnik Srbija
Budućnost Ukrajine: Šta je Tramp obećao Porošenku

U nedelju je ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao da Kijev i Vašington trenutno ne razgovaraju o isporuci smrtonosnog oružja, ali Ukrajina očekuje da će Sjedinjene Američke Države snabdeti Kijev odbrambenim oružjem i da će se ove godine doneti odgovarajuća odluka.

„Kao čovek iz vojske kažem da je danas izraz ’odbrambeno oružje‘ prilično relativan… stav Rusije je jasan — mi se snažno suprotstavljamo snabdevanju oružjem u zemlji koja se nalazi u građanskom ratu“, rekao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, Porošenko je „prepreden“ jer traži od Vašingtona da ga snabde odbrambenim oružjem, a ne smrtonosnim.

„Ne možete isključiti takozvani psihološki faktor. Ovo snabdevanje će Kijev shvatiti kao potvrdu valjanosti svoje politike u Donbasu, što će dodatno destabilizovati situaciju“, rekao je on.

Porošenko je ranije rekao da je pregovarao o odbrambenom oružju sa predsednikom SAD Donaldom Trampom tokom svoje nedavne posete Vašingtonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala