Puškov: Demon uništenja zaposeo američki Kongres

© Sputnik / Vladimir FedorenkoPredsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov
Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da američke vlasti predlogom o izlasku iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa nastoje da unište sve ono što je dovelo do prekida Hladnog rata.

„Kongres je zaposeo demon uništenja – žele da unište sve ono što je dovelo do prekida Hladnog rata“, napisao je on na Tviteru.

Tri sovjetske rakete RSD-10 pripremljene za uništenje, u okviru Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa - Sputnik Srbija
Rusija neće skrštenih ruku gledati kako Amerika gomila oružje

Američki mediji saopštili su da administracija Bele kuće proučava predlog koji je stigao iz Kongresa o izlasku SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa.

Po tom pitanju se potom oglasio šefa komiteta za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin koji je rekao da Rusija nije pristalica trke naoružanja, međutim potencijalni izlazak SAD iz Dogovora mogao bi to da podstakne.

I predsednik odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Viktor Ozjorov koji kaže da će Rusija, u slučaju da izlazak SAD iz Dogovora bude uticao na porast broja raketa u Evropi, biti prinuđena da odgovori istom merom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala