Vučić: Sa Hojtom o svemu, osim o Nišu

© Tanjug / Sava RadovanovićBrajan Hojt Ji i Aleksandar Vučić u Vili Mir u Beogradu.
Brajan Hojt Ji i Aleksandar Vučić u Vili Mir u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na bilateralnom sastanku sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jijem razgovarao o svim pitanjima, kao i o svojoj poseti Vašingtonu 17. jula, ali ne i o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

Vučić je rekao da su on i gost iz SAD, koji je prisustvovao jučerašnjoj svečanosti u Palati Srbija, prošli bukvalno sve teme: odnos Srbije i SAD, ekonomske i bilateralne odnose, dijalog u Briselu, regionu i ulogu Srbije u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić sa liderima regiona tokom zajednickog fotografisanja na svečanosti povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije. - Sputnik Srbija
Dobri odnosi sa Zapadom i iskreno prijateljstvo s Rusijom (foto, video)

Kako je rekao srpski predsednik, u razgovoru je hteo da smanji ulogu Srbije u regionu i da se više razgovara o pitanjima Srbije i SAD, ali da je u prijateljskom tonu razgovarano o svim pitanjima.

Na insistiranje novinara, Vučić je rekao da Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu uopšte nije bio tema, da jesu o tome razgovarali na prethodnom susretu, ali ovaj put ne.

On je dodao i da je razgovarano o dijalogu sa Prištinom i modalitetima tog razgovora.

Tema je bilo i to sa kim će sve razgovarati u Vašingtonu, kako na najbolji način prikazati američkim biznismenima poslovni ambijent u Srbiji i kako da što više njih investira u našoj zemlji, kazao je Vučić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala