Šreder: Vučić je sidro stabilnosti

© Tanjug / Sava RadovanovićAleksandar Vučić i Gerhard Šreder.
Aleksandar Vučić i Gerhard Šreder. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija su sidro stabilnosti u veoma teškom regionu, ocenio je specijalni izaslanik Vlade Nemačke Gerhard Šreder.

On je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, čijem je prijemu povodom inauguracije prisustvovao u ime zvaničnog Berlina, kazao da je veoma značajno jačanje veza među liderima u regionu, a s obzirom na sve što je do sada urađeno, ovaj region pokazuje da ide napred.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić sa liderima regiona tokom zajednickog fotografisanja na svečanosti povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije. - Sputnik Srbija
Dobri odnosi sa Zapadom i iskreno prijateljstvo s Rusijom (foto, video)

Preneo je da je sa predsednikom Srbije razgovarao o nizu tema, kako iz oblasti međunarodne politike, tako i stanja u regionu.

„Moj utisak je da su predsednik Srbije i Srbija sidro stabilnosti, i to u jednom teškom regionu. Mislim da se region kreće ka dobrom smeru, da napreduje“, naglasio je Šreder.

Na pitanje o vezama Srbije sa Rusijom, bivši nemački kancelar je podvukao da ne vidi zašto bi Srbija menjala svoj proevropski kurs.

„Predsednik Srbije je odlučan da napreduje u približavanju EU, sve do članstva. Kao što je sinoć u svom govoru rekao želi sve tešnje odnose sa EU, a na drugoj strani ne vidim šta može smetati da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom. I treba da ih ima, to je potpuno razumljivo“, poručio je Šreder.

On je ocenio da je Srbija sa predsednikom Vučićem na odličnom putu i da ima dobre odnose sa Nemačkom, što je, takođe, značajno.

Ukazao je da su odnosi Nemačke prema Srbiji nadstranački, odnosno da su za njih zainteresovane sve partije, dodajući da je dokaz toga što je on imenovan za izaslanika Vlade Nemačke, koju čine demohrišćanska CDU/CSU i Socijaldemokratska partija (SDP), čiji je on nekada bio lider.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala