00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Pijete kafu bez šećera? Vi ste psihopata!

© Flickr / FollowDžezva i kafa
Džezva i kafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ljudi koji uživaju u gorkim ukusima imaju karakteristike antisocijalnih ličnosti, pokazala je nedavno sprovedena studija sa Univerziteta u Inzbruku.

Oko 1.000 muškaraca i žena učestvovalo je u dvema studijama koje su sproveli psiholozi Kristina Sagioglu i Tobijas Grajtemejer.

Šoljica kafe - Sputnik Srbija
Nova kafa: „Rusijano“ umesto „amerikano“

Od ispitanika je traženo da napišu koliko su uživali u slatkim, kiselim, slanim i gorkim ukusima. Zatim su ih podvrgli testu ličnosti kako bi utvrdili simptome antisocijalnog ponašanja kao što su agresija, manipulacija, psihopatija i zastupljenost narcizma i svakodnevnog sadizma.

Istraživači su uočili jasnu vezu između antisocijalne tendencije i naklonjenosti gorkim ukusima.

„Rezultati obe studije potvrdili su hipotezu da je ovaj fenomen povezan sa zlom crtom ličnosti, pre svega sa sadizmom i psihopatijom“, navodi se u studiji nedavno objavljenoj u časopisu „Apetit“.

Učesnici koji su izabrali gorke ukuse, kao što su crna kafa, gazirana voda, rotkvice i celer, pokazali su više sklonosti ka antisocijalnim osobinama za razliku od onih koji su se odlučili za slatkiše.

Prethodne studije koje su sproveli mnogi sociološki istraživači pokazale su da postoji direktna veza između onoga što jedete i onoga kako vas drugi vide. Na primer, na osnovu jedne studije zaključeno je da će ljudi koji vole slatku hranu verovatno u očima drugih biti pristojni i lepi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala