Tramp: Ako je Obama znao, zašto nije ništa preduzeo?

© AP Photo / Susan WalshPredsednik SAD Donald Tramp na konferenciji za medije nakon sastanka sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim u Beloj kući
Predsednik SAD Donald Tramp na konferenciji za medije nakon sastanka sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je način na koji je njegov prethodnik Barak Obama prošle godine reagovao na pokušaje Rusije da utiče na ishod izbora u SAD.
Predsednik SAD Donald Tramp na Molotvenom doručku - Sputnik Srbija
Tramp se budi sa mislima o Rusiji

„Upravo sam danas prvi put čuo da je Obama znao za Rusiju mnogo pre izbora i da nije ništa učinio u vezi sa tim. Ali niko o tome ne želi da govori“, rekao je Tramp u intervjuu za televiziju „Foks njuz“.

Taj intervju treba u celosti da bude emitovan u nedelju, ali je jedan deo objavljen ranije, preneo je Si-En-En.

Prema Trampovim rečima, trebalo je da Obama nešto učini.

„CIA mu je dala informacije o Rusiji mnogo pre izbora. A jedva da to vidim. To je zapanjujuće. Za mene je pitanje je, ako je imao tu informaciju, zašto nije učinio nešto? Trebalo je da nešto da preduzme. Ali o tome ne čitate, baš je tužno“, rekao je Tramp. 

Kako navodi AP, Tramp je tako reagovao na članak objavljen u „Vašington postu“ da je Obamina administracija nastojala da se pozabavi ruskim pokušajima uticaja. 

Nakon izbora u novembru prošle godine, Obama je zatražio da ispita rusko delovanje i uveo nove sankcije Moskvi.

Tramp je priznao da je Rusija verovatno pokušavala da se meša u američke izbore, ali je istragu o mogućem dosluhu Rusa sa ljudima iz njegove izborne kampanje nazvao „lovom na veštice“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala