Džihadista likvidiran snajperom sa najvećeg rastojanja svih vremena

© Foto : PixabayVojnik
Vojnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kanadski specijalac pogodio je prošlog meseca svoju metu snajperom u Iraku sa više od tri i po kilometra odstojanja. To predstavlja ubistvo sa najveće udaljenosti od mete ikada zabeleženo, prenosi Bi-Bi-Si.

Vojni izvori su rekli za „Toronto gloub end mejl“ da je položaj snajperiste bio na krovu zgrade.

Metku iz puške trebalo je skoro 10 sekundi da pogodi borca DAEŠ-a.

Manuel Vals - Sputnik Srbija
Vals: Terorizam će nas ponovo pogoditi, ali...

Komanda specijalnih operacija kanadske vojske potvrdila je za Bi-Bi-Si da je „meta pogođena sa tako velikog rastojanja“.

Kako su izvori rekli za kanadski list taj trenutak je snimljen, što bi trebalo da bude zapis ubistva sa najvećeg rastojanja svih vremena.

„Toronto gloub end mejl“ navodi da je taj čin potpuno poremetio napad džihadista na iračke snage.

„Umesto bombardovanja koje bi moglo da dovede do civilnih žrtava, precizna upotreba sile dovela je u zabunu islamiste, jer ’loši momci‘ nisu ni znali šta ih je snašlo“, prenosi kanadski list navode izvora iz vojske.

Taj izvor je napomenuo da je hitac bio toliko težak, jer je snajperista morao da uzme u obzir vetar, balističke parametre, čak i zakrivljenost zemlje.

Prethodni rekord držao je britanski snajperista Kreg Harison, koji je pogodio talibana sa rastojanja od 2.475 metara 2009. godine.

Kanadski premijer Džastin Trido povukao je vazdušne snage svoje zemlje iz Iraka i Sirija prošle godine i istovremeno je najavio pojačanje u vidu specijalnih jedinica i osoblja koje će trenirati lokalne snage bezbednosti i pomagati im u borbi protiv DAEŠ-a, podseća Bi-Bi-Si.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala