Kako je Rusija zapadnim navijačima priredila pozitivan šok koji će da pamte

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaRuski navijači na utakmici protiv Slovačke na EP u Francuskoj 2016
Ruski navijači na utakmici protiv Slovačke na EP u Francuskoj 2016 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U zapadnim medijima je bilo mnogo širenja straha i panike o mogućem lošem prijemu navijača na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, ali iskustva nekih posetilaca pokazala su potpuno drugačije lice Rusije.
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na hokejaškoj utakmici - Sputnik Srbija
Putin: Više volim hokej, ali poštujem i fudbal

Slučaj fudbalskog istoričara iz Melburna Le Strita možda najbolje dokazuje o čemu je reč. Britanski „Gardijan“ piše da je on uz velike muke uspeo da se probije do stadiona Fišt u Sočiju, uoči utakmice Kupa konfederacija između Australije i Nemačke u ponedeljak.

Uzrok nisu bili loša signalizacija na stadionu, raspad sistema naplate karata ili nešto slično. 

„Pre nego što sam dotakao tlo intervjuisale su me dve ruske TV stanice. Posle toga su me ljudi zaustavljali na ulici kako bi napravili selfi“, kaže ovaj 38-godišnjak.

Slično iskustvo su imali i australijski navijači.

„Navijači su naravno bili veoma razočarani posle poraza od Nemačke. Ali destinacija je prevazišla sva očekivanja. Svi su imali neku predstavu o Rusiji, ali stvarnost je bila radikalno drugačija“, kaže Aron Zaneti, direktor navijačke grupe „Grin end gold“.

„Gardijan“ veoma pohvalno piše o ukupnoj organizaciji. Navijačima i novinarima je olakšano dobijanje viza, na aerodromima su novi natpisi na engleskom, stadioni vrve od veselih volontera koji dočekuju posetioce…

„Nama kao organizaciji koja se bavi sportskim putovanjima ovo je bila daleko najlakša destinacija koje možemo da se setimo u poslednje vreme“, kaže Zaneti.

Kada se uporede Brazil i Južna Afrika sa Rusijom, on prednost bez dileme daje Rusiji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala