Kojim dobrom: Vojnici iz Kirgistana i Kazahstana uskoro u Siriji?

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaVojnici Kazahstana
Vojnici Kazahstana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio je da je ruska strana predložila da se u zone deeskalacije u Siriji pošalju vojnici iz Kirgistana i Kazahstana, prenosi televizija „Haberturk“.
Tenk terorista se sam digao u vazduh (video) - Sputnik Srbija
I Bog digao ruke od njih: Tenk terorista se sam digao u vazduh

Prema rečima Kalina, turski činovnici su prošle nedelje u Turskoj vodili pregovore sa Aleksandrom Lavrentijevim, specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za Siriju o zonama deeskalacije u toj državi.

„Od Rusa je čak stigao predlog da se pošalju kazahstanski i kirgistanski vojnici. Oni bi možda mogli da zauzmu mesto u okviru ovih napora, ali to zahteva dodatni rad. Pitanje je da li je potrebno 300 ili 500 vojnika? Sada u Idlibu živi više od milion stanovnika. Vojni zvaničnici razmatraju koliko vojnika je potrebno za toliki broj stanovnika. Mi očekujemo da će na julskom sastanku u Astani ta pitanja biti konkretno razmatrana“, citira Kalinovu izjavu televizija „Haberturk“.

On je naveo da radna grupa još izrađuje kartu zona deeskalacije sa linijama razgraničenja.

„Moguće je da će u provinciji Idlibu biti i naši vojnici i Rusi, u predgrađu Damaska Rusi i Iranci, a na jugu u Dari Jordanci i Amerikanci“, naveo je Kalin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala