Jeremić: Do jeseni formiram političku partiju

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednički kandidat Vuk Jeremić na konferenciji za novinare u svom predizbornom štabu.
Predsednički kandidat Vuk Jeremić na konferenciji za novinare u svom predizbornom štabu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić najavio je da će ove jeseni formirati političku partiju.

„Nadam se da ćemo do jeseni formirati novu političku stranku… intenzivno radimo na svim nivoima organizovanja“, rekao je on je za Radio televiziju Vojvodine.

Jeremić je dodao i da mu je cilj da kroz novu političku stranku pomiri dve Srbije — nacionalnu i građansku i da je uveren da je to moguće.

Miting demokratske stranke - Sputnik Srbija
Građanima dozlogrdile političke stranke

„To su dve strane jednog novčića“, istakao je Jeremić dodavši da mu za formiranje nove političke stranke „nije potrebna pomoć sa stane“, odnosno od ambasadora i iz inostranstva.

Jeremić je podsetio i da je posle poslednjih predsedničkih izbora kazao da ostaje u Srbiji i da će nastaviti svoju političku borbu.

Jeremić, koji je predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, ukazuje i da se na narednim izborima ne sme dozvoliti razjedinjeni nastup opozicije, uz ocenu da građani to ne bi oprostili.

„Mislim da ideološke ili vrednosne razlike koje postoje između stranaka blede i predstavljaju daleko manji problem od razmera ukupne strateške i nacionalne štete koja nam se pričinjava na dnevnom, mesečnom i godišnjem nivou“, rekao je on.

Jeremić je podsetio i da je posle poslednjih predsedničkih izbora izjavio da ostaje u Srbiji i da će nastaviti svoju političku borbu.

On smatra da je priroda vlasti u Srbiji blizu stadijuma autokratije, i „vulgarno izrežirana farsa u kojoj godinama živimo“.

Protesti u Beogradu - Sputnik Srbija
Kako će Vučić spojiti „rogove u vreći“ za promenu Ustava

Prema njegovim rečima, ne postoje ni mehanizmi kontrole vlasti.

„Ne mora se nužno slušati većina glasova građana, što je pokazao Milo Đukanović koji je preživeo politički salto mortale nakon što je uveo Crnu Goru u NATO, iako se većina građana tome protivila“, ukazao je on.

Jeremić kaže da treba da se promeni način na koji se vodi Briselski dijalog, za koji kaže da je postao jedna vrsta nekompetentnog pregovaranja gde smo dali sve, a nismo dobili ništa.

„Vlada u kojoj sam bio od 2008. nije stavila potpis na bilo šta slično Briselskom sporazumu, a da smo to uradili visili bi na Terazijama“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ako smo dali međunarodni pozivni broj, razmontirali sve elemente srpske države na Kosovu i Metohiji, a nismo uspeli da dobijemo apsolutno ništa, to je čista nekompetentnost“.

Dodao je i da bi nastavak ovog puta doveo do potpunog gubitka svih naših interesa na Kosovu i da bi to trebalo prekinuti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala