Makron: Ne vidim ko bi mogao da nasledi Asada

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Uđi u bazu fotografijaKandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron
Kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da odlazak sirijskog lidera Bašara el Asada s vlasti ne vidi kao ključni uslov za rešavanje sukoba u Siriji, prenela je agencija Rojters.
Predsednik Francuske Emanuel Makron nakon sastanka sa Komisijom za evaluaciju Međunarodnog olimpijskog komiteta u Parizu - Sputnik Srbija
Sigurna većina u parlamentu za Makrona, 303 mesta

„Imam novi pogled na ovo pitanje i ne kažem da je odlazak Asada uslov, jer ne vidim ko bi mogao da postane njegov zakoniti naslednik“, izjavio je za nekoliko evropskih listova Makron u intervjuu koji će u celini biti objavljen u četvrtak.

„Moj stav je jasan: prvo apsolutna borba protiv terorističkih organizacija. To su naši neprijatelji“, rekao je francuski predsednik.

On je pozvao zemlje koje učestvuju u borbi protiv terorizma da sarađuju. „Nama ne potrebna saradnja svih kako bismo ih iskorenili, a posebno Rusije“, dodao je makron.

On je kao drugi uslov naveo stabilnost u Siriji. „Ne želim da ona bude nedelotvorna država. Demokratija se ne pravi iz inostranstva, bez uzimanja u obzir mišljenja naroda. Francuska nije učestvovala u ratu u Iraku i bila je u pravu. I napravila je grešku kada se uvukla u rat u Libiji“, rekao je Makron.

Makron je dodao da će, u slučaju da Damask ponovo upotrebi hemijsko oružje, Francuska biti spremna da izvede napad na vladine snage u Siriji. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala