Porodična drama: Žan-Mari o Marin le Pen

© AP Photo / VALERY HACHE Žan-Mari le Pen i Marin le Pen
Žan-Mari le Pen i Marin le Pen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen treba da podnese ostavku na mesto šefa stranke, nakon razočaravajućih rezultata na predsedničkim i parlamentarnim izborima, izjavio je danas njen otac Žan-Mari le Pen, koji je osnovao tu stranku.
Ljudi hodaju pored predizbornih plakata u Marseju. - Sputnik Srbija
Makronov pokret ubedljivo vodi na izborima u Francuskoj

„Niste od koristi stranci, kada počnete da joj nanosite štetu svojim političkim stavovima ili tvrdoglavošću“, izjavio je 89-godišnji Žan-Mari le Pen, nakon što mu je bilo onemogućeno da prisustvuje sastanku rukovodstva stranke, preneo je Rojters.

Na pitanje da li njegova ćerka treba da podnese ostavku, on je odgovorio potvrdno.

Odnosi između Le Pena i njegove kćerke pogoršani su nakon što ga je ona isključila iz stranke 2015. godine zbog izjava koje su minimizirale Holokaust, a njihove sukobi iznošeni u javnosti naneli su štetu imidžu partije.

Marin le Pen je uspela da uđe u drugi krug predsedničkih izbora, a njena stranka je osvojila osam poslaničkih mesta u francuskom parlamentu nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora, što je za četiri mesta više u odnosu na prethodni sastav parlamenta, ali mnogo manje nego što se liderka Nacionalnog fronta nadala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala