Vučić: Trojka iz SNS bila protiv Ane, ali...

© Tanjug / Dimitrije GolAleksandar Vučić u kasarni Narodni heroj Stevica Jovanović.
Aleksandar Vučić u kasarni Narodni heroj Stevica Jovanović. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za podršku novoj vladi potrebna stabilna većina, a ne da zavisi od toga da li će neka stranka jedan dan tražiti nešto, da bi sutra mogla da kaže da li ta većina postoji.

„Tražio sam da imamo jasnu i nedvosmislenu većinu, da ne zavisimo od jednog poslanika i toga da li će on doći u Skupštinu ili ne“, rekao je Vučić novinarima u Pančevu, ističući da ne želi „vladu koja će da šepa od sednice do sednice“.

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković. - Sputnik Srbija
Ko dolazi na Vučićevu inauguraciju

Predsednik Srbije je rekao da je razgovarao sa predsednikom PUPS-a Milanom Krkobabićem, da će razgovarati i sa ostalima sa liste „Aleksandar Vučić — Srbija pobeđuje“ i da očekuje 129, ili pomenutih 128 glasova za.

Vučić je pozvao lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, i kao predsednik države i kao predsednik Srpske napredne stranke, da još jednom razmotri svoju odluku da ne glasa za izbor Brnabićeve.

Objasnio je da je na sastanku sa poslanicima naprednjaka tražio da za podršku Ani Brnabić sami imaju stabilnu većinu.

„Imali smo 131 izabranog poslanika na našoj listi, dvojica su napustila naše redove sa Velimirom Ilićem. Dakle, trebalo bi da imamo 129. Rekao sam da većina neće biti stabilna ako ne budemo imali 127, 128 ili 129, a sve što dođe preko toga je u redu“.

Prema njegovim rečima, većina od 126 poslanika je „mnogo više od matematike“, znak da imate podršku za to što radite.

Ana Brnabić i Alkesandar Vučić - Sputnik Srbija
Kako će Srbija sa dva premijera — plus Vučićem

Naveo je da se na sastanku s poslanicima javilo osmoro poslanika da govori, a troje od njih bilo je protiv, ali će i oni glasati za Brnabićevu.

Vučić je naveo i da je zahvalan lideru JS Draganu Markoviću Palmi, a na pitanje zašto su odbili da glasaju za Anu Brnabić rekao je: „To morate da pitate njih“.

„Razumem njegovu politiku, deo Srbije se tome protivi. Marković je uvek pokazivao želju da zaštiti interese države, pozvaću ga više puta pre donošenja konačne odluke da se izjasni u korist Vlade Srbije. Neka razmotri svoju odluku“, rekao je Vučić.

On je dodao da je razgovarao i sa Milanom Krkobabićem iz PUPS.

„Najneizvesnije je bilo sa SNS“, istakao je on.

Sklanjanje zadnjice ne donosi poene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
SNS podržao Anu Brnabić; Vučić: Nije bilo lako

Aleksandar Vučić je rekao da mu ne smetaju medijski napadi koji se vode protiv njega, ali je istakao da je svojim saradnicima iz stranke i koalicionim partnerima poručio da im „sklanjanje sopstvene zadnjice“ ne donosi poene.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše ćutanje svojih saradnika iz SNS i koalicionih partnera kada je reč o medijskim napadima, rekao je da je zbog činjenice da je pred njima budućnost pokušao da ih nauči da „sklanjanje sopstvene zadnjice ne donosi poene“.

„Narod voli ljude koji se bore, koji imaju principe. Poštuju i one koje ne vole, ako imaju principe i za to se bore“, rekao je Vučić, dodajući da je lakše skloniti se u zavetrinu nego boriti se.

On je naglasio da samo sam sebi može da ukalja obraz, a ne neko drugi.

Izrazio je nadu da će „neki ljudi“ početi da shvataju da ne biraju snaje i šurake za predsednike i premijere, već da biraju borce, „jer će oni da rade nešto drugo, za razliku od običnog čoveka“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala