U Kini zatvorena škola za obuku vozača na krovu

© Foto : Handout Auto-škola na krovu zgrade u kineskom gradu Vuhan
Auto-škola na krovu zgrade u kineskom gradu Vuhan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Škola za obuku vozača koja je radila na sedmom spratu tržnog centra u centralnoj Kini zatvorena je nakon što su fotografije objavljene na kineskim društvenim mrežama.

Na fotografijama je prikazana velika bela kriva u obliku latiničnog slova „S“ na krovu na Trgu Džungšan komercijalnog kompleksa u Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubej, javila je televizija „Hubej“.

Najmanje tri bela automobila parkirana na krovu bila su vlasništvo Auto-škole Ming Tao, rekao je menadžer za televiziju.

Većina učenika bili su kancelarijski radnici iz te oblasti, a balkon je iznajmljen od menadžmenta zgrade, rekao je menadžer, čije ime nije navedeno.

Balkon je ranije korišćen za parkiranje, tako da sigurnost nije predstavljala problem, istakao je on.

© Hubei TVAuto-škola na krovu zgrade u Kini
Auto-škola na krovu zgrade u Kini - Sputnik Srbija
Auto-škola na krovu zgrade u Kini

Hou Đenkun, zvaničnik iz saobraćajne komisije okruga Đengan koji je naredio da se škola zatvori, rekao je za televizijsku stanicu da je vođenje škole za vozače na krovu opasno, pogotovo što većina učenika nikada ranije nije vozila i mogla bi lako da izgubi kontrolu nad vozilom i padne sa krova na prometnu ulicu i parkiralište.

Fotografije auto-škole brzo su izazvale diskusiju na internetu, pri čemu je većina korisnika izrazila šok zbog bezbednosnog rizika.

„Želim svu sreću učenicima“, napisao je jedan korisnik Veiboa. „Bez neke sigurnosne ograde i samo sa bilbordima za reklamiranje kao zaštitom, bolje da ne pomešaju pedalu kočnice i gasa“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala