00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
60 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
ORBITA KULTURE
10:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
Beba i Lola „Beogradski igrački centar“: Energija među ljudima je najveći pokretač
16:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Pjaf“
16:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Kako izgleda poluvekovno druženje sa gitarom
17:00
30 min
ENERGIJA SPUTNJIKA
Subvencije od 20.000 evra za krov nad glavom porodicama sa decom
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Najbolji kuvar sveta otkriva recept za omiljeno jelo engleske kraljice (video)

Rižoto svetski poznatog kuvara Enrika Derflingera
Rižoto svetski poznatog kuvara Enrika Derflingera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati kuvar Enriko Derflinger u intervjuu za Sputnjik otkriva recept za njegov širom sveta poznati rižoto koji je kuvao engleskoj kraljici, a zahvaljujući kojem je dobio nagrade za najboljeg kuvara Italije, Evrope i sveta.

Kako kaže, prvo je neophodno imati dobar pirinač, a ostalo je sve lako.

Za rižoto vam je potrebno samo 4 ili 5 sastojaka. Sveže bilje, dobar parmezan, dobar maslac, crveni sicilijanski gambori. Pomešajte sve to i dobićete izvanredno jelo.

Recept za „Rižoto kraljice Viktorije“:

— 350 g karnaroli pirinča;

— sicilijanski crveni škampi (10-12 komada);

— 35 g maslaca;

— 35 g parmezana;

— 1 šolja savojskog suvog vermuta na početku i pola šolje na kraju;

— pomešati sveže bilje majčine dušice i komorače, malo ulja i luka i riblje čorbe pripremljene sa ljuskama škampa, celer i šargarepu.

Priprema:

Putin pije - Sputnik Srbija
Ekskluzivno: Slavni kuvar otkriva „najsočnije“ detalje o Putinu, Bušu... (video)

Pustite da se luk osuši u tiganju, posle ga sitno iseckati i propržiti sa puterom i maslinovim uljem, zatim dodati pirinač. Dobro propržiti, pomešati sa penušavim belim vinom i dodati malo riblje čorbe. Dinstati oko 15 minuta. Na početku dodati 2/3 oljuštenih škampa, a preostale skuvati sa pirinčem. Na kraju pomešati maslac, parmezan, maslinovo ulje, sveže začinsko bilje i čašu suvog vermuta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala