Misteriozni kult katoličkih egzorcista radi na tome da papa Franja nestane

© AFP 2022 / Tiziana FabiPoglavar Rimokatoličke crkve papa Franja
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Misteriozni kult katoličkih egzorcista, koji navodno radi na tome da papa Franja nestane, uzbunio je Vatikan jer ga oni ne žele, žele novog poglavara Rimokatoličke crkve.
Papa Franja u Vatikanu. - Sputnik Srbija
Da li će Vatikan raskrstiti sa mafijom

Oni, kako prenosi „Jutarnji list“, ne žele papu Franju koji, kako smatraju, nastoji da modernizuje Crkvu.

Zato mu, kako se navodi, žele čak i smrt, koju „dogovaraju“ sa đavolom.

Plinije Koreja de Oliveira je preminuli vođa ultradesne organizacije „Tradicija, porodica i imanje“, koja deluje u Rimu, ali to što je on umro ne znači da njegovi sledbenici nisu nastavili sa svojim običajima.

De Oliveira je u Rim došao 1960-ih da bi protestovao protiv sazivanja Drugog vatikanskog sabora, s kojim je počela era pokušaja modernizacije Katoličke crkve.

On je još tada govorio da je to „trenutak u istoriji koji je tužan kao i onaj kad je Isus umro“ i počeo propagandu sa sličnim stavovima.

Iza njega je navodno ostao kult sledbenika, katoličkih egzorcista u Brazilu, koji ga posebnim kanalima kontaktiraju i poštuju.

Papa Franja maše iz papamobila - Sputnik Srbija
Papa krije zastrašujuću tajnu

„Sam De Oliveira je bio u paktu sa đavolom. Tako barem veruju njegovi sledbenici, koji tvrde da njihov preminuli ’vođa‘ utiče na stvari poput klimatskih promena, ali i da radi na tome da umre papa Franja“, navodi „Jutarnji“.

O ovome piše i Andrea Tornijeli na blogu „Vatikan insajder“, a objavio je i više članaka o ovom kultu egzorcista i njihovim verovanjima.

On tvrdi da kult veruje da bi Katolička crkva dobila konzervativnijeg vođu kad bi se rešila sadašnjeg pape.

Nakon što je De Oliveira umro 1995. godine, kult se podelio u dve grupe. 

Prva je ova koja se nada smrti pape Franje i generalno se protivi njegovom načinu vođenja Crkve, a podržava je grupa američkih kardinala.

Druga je grupa poznata kao „Propovednici Jevanđelja“, koju je osnovao monsinjor Žoao Skonjamiljo Kla Dijaz, i predstavlja kult obožavanja.

Dijaz je bio vođa egzorcista koji u tajnosti praktikuju bizarne običaje u kojima pokušavaju da komuniciraju sa đavolom, ali je nedavno podneo ostavku, upozorava Tornijeli. 

Rade to tako da, umesto da isteruju đavola iz ljudi kao egzorcisti, oni pokušavaju da ga pozovu u ljude da bi preko njih mogli da stupe u kontakt s đavolom.

Ovakav način obožavanja đavola postao je problem za Crkvu, koja je, prema pisanju „Dejli bista“, započela istragu o ovom kultu, posebno što navodi o tome da žele da se „reše“ pape Franje predstavljaju bezbednosnu pretnju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala