Londonske džamije dobijaju pojačano obezbeđenje policije

© AP Photo / Tim IrelandTim forenzičara i policija u blizini džamije kod parka Finzberi u Londonu
Tim forenzičara i policija u blizini džamije kod parka Finzberi u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Londonske džamije dobiće pojačano obezbeđenje nakon sinoćnog terorističkog napada u severnom delu britanske prestonice, saopštio je gradonačelnik Londona Sadik Han.
Policija na licu mesta u Londonu kad je kombi uleteo među pešake u blizini džamije - Sputnik Srbija
Krvavi Ramazan u Londonu: Napadač vikao „Hoću da ubijam muslimane!“ (foto, video)

U noći između ponedeljka i nedelje kombi je uleteo u nekoliko pešaka na severu Londona, koji su se vraćali iz džamije sa noćne molitve. Policija je saopštila da je u incidentu poginula jedna osoba, 10 je ranjeno, od kojih je osam hospitalizovano. Zbog sumnje da je počinio ubistvo sa predumišljajem uhapšen je 48-godišnji belac.

„U najskorije vreme prisustvo policije će se povećati, naročito u blizini džamija i molitvenih domova uoči završetka posta i Ramazana“, rekao je Han novinarima. „Poslednjih nekoliko nedelja bilo je užasno za London“, istakao je on.

Šefica Skotland jarda Kresida Dik izjavila je da se policija veoma ozbiljno odnosi prema svim manifestacijama ekstremizma.

Poslednji teroristički napad bio je četvrti u Velikoj Britaniji za poslednjih nešto više od tri meseca. Automobil je 3. juna udario u masu ljudi na Londonskom mostu, nakon čega su trojica naoružanih terorista napala prolaznike. Teroriste je ubila policija. Sedam osoba je poginulo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala