Od „bube“ sa otpada napravio oklopni zombimobil

© Foto : Library of CongressOldsmobil, nesreća.
Oldsmobil, nesreća. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan čovek iz severozapadne kineske provincije Džilin pretvorio je staru „folksvagen džetu” u oklopno „zombi-vozilo” opremljeno kopljima sa strane i mitraljezom na haubi. Sve u svemu, ovaj zarđali zombimobil izgleda kao da je tek izašao iz borbe sa nečistim silama.

Vlasnik ovog zombimobila je tridesetpetogodišnji Cou Di, vlasnik gvožđare u Džilinu. Inspirisan filmovima „Pobesneli Maks“ i „Smrtonosna trka“, Cou je odlučio da modifikuje vozilo.

Film Branioci - Sputnik Srbija
Zbogom „Osvetnici“ — stiže ruski medved sa mitraljezom (foto, video)

Kupio je slupanu „džetu“ pre oko dva meseca i ubrzo joj uklonio menjač i motor. Kasnije je instalirao čelične šipke iznad vetrobrana, kojima je prekrio većinu stakla ispred suvozača ostavljajući samo mesto za „špijunku“ kroz koju može da proviri.

Cou je napravio i odbrambeni oklop za vozilo. Većina njegovog „oružja“ je napravljena od odbačenih delova starih automobila i motora. Prema njegovim rečima, trebalo mu je skoro mesec dana da napravi zombimobil.

Ljubitelj mašina od malih nogu, Cou je počeo da popravlja električne aparate čim je diplomirao. Kasnije je otvorio frizersku radnju i restoran, koji su bili uređeni u industrijskom stilu, ali je zaljubljenik u „hardver“ promenio profesiju i otvorio radnju u kojoj prodaje ručno pravljenu industrijsku robu.

Cou kaže da obožava svoj jedinstveni automobil i nada se da će se slična vozila u budućnosti serijski proizvoditi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala