Procurio snimak koji će razbesneti Trampa

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisMalkolm Turnbul i Donald Tramp
Malkolm Turnbul i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Australijski premijer Malkolm Turnbul imitirao je američkog predsednika Donalda Trampa, oponašajući njegovo ponašanje i pravljenjem aluzija na „skandal sa Rusijom“ u komentarima koji su okarakterisani kao „veselo srdačni“.

U audio-snimku, koji se u javnosti pojavio svega dva meseca posle telefonskog razgovora dvojice lidera, čuje se australijski premijer Malkolm Turnbul kako pravi šalu oponašajući „stil govora“ američkog predsednika, prenosi AFP.

„Donald i ja pobeđujemo i pobeđujemo na izborima. Tako mnogo pobeđujemo. Pobeđujemo kao da nikada nismo pobeđivali. Mi smo, mi smo. Nisu lažirani izbori. Pobeđujemo na pravim izborima. Znate, onlajn-izborima. Na njima je tako lako pobediti“, rekao je Turnbul na zatvorenom sastanku sa novinarima u Kanberi.

Iako je susret sa novinarima bio nezvaničan, što znači da novinari ne bi trebalo da prenose njegove izjave, snimak je „procurio“ do političkog urednika komercijalne televizije „Kanal devet“, čiji predstavnik nije bio na tom sastanku.

Turnbul je održao taj govor u utorak uveče navodeći da je pre on bio predmet šale nego Tramp.

„Moj govor je bio veseo, blago veseo. Bio je srdačan, ali predmet šale sam bio ja“, rekao je premijer australijskom radiju 3AV i dodao da je to što je snimak procurio kršenje protokola.

U drugom snimku, koji je takođe dospeo u javnost, Turnbul je pravio šalu u vezi sa navodnim vezama Trampove administracije sa Rusijom.

„Imam ovog ruskog momka. Verujte mi, tačno je, tačno je“, rekao je Turnbul.

U saopštenju dostavljenom „Kanalu devet“, američka ambasada u Kanberi navela je da oni vide vedriju stranu problema.

„Razumemo da je taj događaj ekvivalentan večeri sa novinarima u Beloj kući“, navodi se u saopštenju.

Turnbul je izjavio i da je razočaran što su odlomci sa nezvaničnog sastanka sa novinarima objavljeni na televiziji, prenosi AP.

Kako se navodi, Turnbul je najverovatnije snimljen mobilnim telefonom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala