Palma: Ana Brnabić nije moj premijer

© Tanjug / DUSAN ANICICPredsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, glasao je u 10 sati u selu Končarevu, oko šest kilometara od Jagodine
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, glasao je u 10 sati u selu Končarevu, oko šest kilometara od Jagodine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer.

„Samo jedna rečenica. Ana Brnabić nije moj premijer“, rekao je kratko Marković za agenciju Beta.

Vlada Republike Srbije - Sputnik Srbija
Izbor Brnabićeve ocenjuju i kao državnički dobar potez i kao izbor Zapada

Marković je ranije rekao da Jedinstvena Srbija neće glasati za premijera i Vladu na čijem je čelu osoba koja nije domaćin, nema dece, međunarodnu popularnost i kontakte.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da će mandatar za sastav nove Vlade Srbije biti Ana Brnabić.

On je naveo da će lider SPS-a Ivica Dačić „suštinski voditi politički deo“, kao i da će biti promena među ministrima i jedno ili dva ministarstva više.

Vučić je naveo da ga je Brnabićeva obavestila da može da obezbedi većinu poslanika u Parlamentu.

Takođe, naveo je i da je ona vredna, da poseduje stručne i lične kvalitete, da je uveren da će pokazati poštovanje prema partijama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku Srbije.

AFP je ubrzo javio da je Vučić za premijerku imenovao Brnabićevu, koja je otvoreno deklarisana gej osoba.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala