Virdžinija: Stanje ranjenog kongresmena kritično

Pratite nas
Stanje kongresmena Stiva Sklaiza ranjenog u napadu u Virdžiniji pogoršalo se nakon operacije i sada je kritično, saopštio je televizijski kanal MSNBC.

„On je izdržao operaciju, a njegovo stanje se procenjuje kao kritično“, saopštio je televizijski kanal pozivajući se na navode iz bolnice u kojoj se nalazi Skaliz. 

Kongresmenova kancelarija je ranije saopštila da je Skaliz ranjen u bedro, a njegovo stanje je ocenjeno kao stabilno. Američki republikanski kongresmen Stiv Skalis i njegovi saradnici upucani su na bejzbol treningu u Virdžiniji.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je osumnjičeni napadač, koji je danas otvorio vatru na republikance, preminuo od posledica povreda zadobijenih tokom pucnjave.

"Napadač je podlegao povredama", rekao je Tramp u obraćanju javnosti iz Bele kuće, prenele su agencije.

Nešto ranije, neimenovani zvaničnici su identifikovali napadača kao Džejmsa T. Hodžkinsona iz Ilinoisa. Napadač je pucao u Aleksandriji na republikanske članove američkog Kongresa, ranivši najmanje pet osoba, među kojima i šefa poslaničke grupe Stiva Skalisa.

Američka policija - Sputnik Srbija
Pucnjava u San Francisku, upucano nekoliko ljudi i napadač

Sve se odigralo tokom treninga bejzbola, organizovanog za republikanske članove Kongresa u Aleksandriji u Virdžiniji, nedaleko od Vašingtona, javili su američki mediji. Šef policije Majkl Braun je novinarima rekao da su povređeni prebačeni u bolnicu.

Među ranjenima su i dvojica pripadnika policijskog obezbeđenja Kapitol hila. Republikanac Mo Bruks iz Alabame, koji je bio na mestu napada, naveo je za CNN da je napadač belac i da je ispaljeno između 50 i 100 metaka. Republikanski senator Džef Flejk je izjavio da je Skalis ranjen u levi kuk.

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru objavio da je Skalis "istinski prijatelj i patriota" i da se moli za njegov oporavak, prenele su agencije.

Tramp je naveo da je Skalis teško povređen, ali da će se oporaviti.

Napad se odigrao za vreme treninga uoči bejzbol utakmice demokratskih protiv republikanskih demokrata koja je trebalo da se odigra sutra.

Si-En-En je javio da su i demokrate imale trening, ali na drugom terenu i na drugoj lokaciji.

Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala