Drama u zgradi koja bukti: Majka baca bebu kroz prozor (video)

© REUTERS / Toby MelvilleGašenje požara u soliteru u Londonu
Gašenje požara u soliteru u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Možda najdramatičnija priča o stravičnom požaru koji je progutao 27-spratnicu u Londonu jeste to da je jedna žena, u želji da spase bebu, dete bacila kroz prozor zgrade.

U mnogobrojnim strašnim izjavama očevidaca i samih stanara zgrade koju je bukvalno progutala vatra za svega dvadesetak minuta, izdvaja se priča koju je objavio britanski „Gardijan“. List je naveo da je jedna žena, u napadu straha za život svoje bebe, bebu bacila sa devetog ili desetog sprata.

Na sreću, uspeo je da uhvati jedan čovek. Sve to videla je Samira Lamrani, koja je ceo događaj ispričala novinaru.

Ona je rekla da je videla ženu koja je pokušavala da spase bebu bacajući je kroz prozor sa devetog ili desetog sprata ljudima koji su bili u blizini, ali koji nisu smeli ni da priđu zgradi. 

„Ljudi su počeli da se pojavljuju na prozorima, panično vrišteći. Među njima je bila i žena koja je gestikulacijom pokazivala ljudima da namerava da baci bebu kako bi je spasila i pokazivala je da je neko uhvati. Jedan gospodin je potrčao napred i uspeo da uhvati bebu“, kazala je Samira Lamrani.

Ona je rekla da je mogla da vidi sa svih strana zgrade ljude koji panično vrište i pokušavaju nekako da se spasu. „Jedan muškarac je pokušao da se spusti sa padobranom koji je sam napravio“, kazala je ona. 

Međutim, kako je gledala sprat po sprat, shvatila je da je mnogo dece zarobljeno u požaru. „Njihovi glasići dok vrište su nešto što će me pratiti celog života“, rekla je potresena žena.

Požar je izbio nešto posle ponoći na drugom spratu i za dvadesetak minuta se proširio do vrha zgrade. Dvesta vatrogasaca se više od deset sati borilo sa vatrenom stihijom koja je zarobila mnoge stanare.

Postoji i bojazan da bi zgrada mogla da se uruši.

Požar je ugašen nakon skoro 12 sati borbe vatrogasaca.

Prema zvaničnim podacima, šest osoba je stradalo a više desetina je povređeno.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala