Trampa tužilo oko 200 demokratskih kongresmena

© REUTERS / Joshua RobertsPredsednik SAD Donald Tramp ispred Bele kuće u Vašingtonu
Predsednik SAD Donald Tramp ispred Bele kuće u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko 200 kongresmena iz Demokratske stranke tužilo je danas američkog predsednika Donalda Trampa federalnom sudu, tvrdeći da je on preko svojih kompanija primao finansijska sredstva od stranih vlada, a bez odobrenja Kongresa, što predstavlja kršenje Ustava SAD.
Predsednik SAD Donald Tramp u Beloj kući - Sputnik Srbija
Tramp „upao“ na svadbu u golf-klubu

U tužbi, koju je podnelo najmanje 30 senatora i 166 članova Predstavničkog doma, stoji da Tramp nije tražio odobrenje Kongresa ni za jednu od uplata za stotine svojih preduzeća, koje je dobijao od stranih vlada otkako je u januaru preuzeo predsednički mandat, iako je po Ustavu dužan da takvo odobrenje zatraži, prenosi Rojters.

Dva kongresmena koja su potpisala tužbu napomenula su da je ovo dosad najveći broj članova Kongresa koji su tužili jednog američkog predsednika.

Bela kuća, zasad, nije iznela nikakav komentar s tim u vezi, ali je saopštila da Trampovi poslovni interesi ne predstavljaju kršenje Ustava.

Trampova organizacija je obećala da će profit od klijenata koji predstavljaju strane vlade donirati američkom Ministarstvu finansija, ali da neće zahtevati od tih klijenata da se identifikuju, podseća britanska agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala