Savet Federacije: Rusija će odgovoriti na nove sankcije SAD

© Sputnik / Vitalij Belousov / Uđi u bazu fotografijaSednica Saveta Federacije RF
Sednica Saveta Federacije RF - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će odgovoriti na proširivanje sankcija koje je danas odobrio Senat SAD, izjavio je prvi zamenik šefa Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Vladimir Džabarov. stav Senata SAD o sankcijama Rusiji ne odgovara ni situaciji u svetu ni situaciji u bilateralnim odnosima, rekao je šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

„Potrebno je sačekati konačnu odluku Kongresa i videti kakva će biti reakcija predsednika SAD Donalda Trampa. Ako zakon bude usvojen, u svakom slučaju, nećemo to ostaviti bez odgovora“, rekao je senator.

Senat SAD danas je ogromnom većinom glasova odobrio nacrt zakona o proširivanju antiruskih sankcija. 

Kosačov: Odluka Senata SAD o sankcijama Rusiji ne prati stanje u svetu

Američki Senat - Sputnik Srbija
Američki senat odobrio proširivanje sankcija Rusiji

„Očigledan je začarani krug, kada prethodni korak koji nije dao ’traženi‘ rezultat diktira neophodnost sledećeg, oštrijeg, ali ne i efikasnijeg“, naveo je Konstantin Kosačov.

Ruski senator smatra da nema nade da će Predstavnički dom Kongresa SAD doneti drugačiju odluku, ali da treba sačekati i videti šta će učiniti američki predsednik Donald Tramp — „da li će u ovoj situaciji sačuvati sposobnost da deluje samostalno i da se ne potčinjava instinktima samoočuvanja na vlasti“.

Kosačov je naglasio da je odluka Senata žalosna činjenica, jer potvrđuje da većina američkih senatora nije sposobna da se zaustavi, da analizira svoja dejstva i da se vrati usvajanju odluka koje su u skladu sa situacijom. 

„Na to upućuje okolnost da su nove sankcije Rusiji ’vagon‘ koji je prikačen, kako se kaže u svim parlamentima na svetu, za drugi nacrt zakona (protiv Irana)“, naveo je Kosačov. 

Prema njegovom mišljenju, Senat je zarobljenik sopstvenih zabluda i ambicija koje su sve manje i manje povezane sa stvarnošću savremenog sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala