Još pet osumnjičenih za ubistvo ruskog ambasadora

© REUTERS / Maxim ShemetovCveće postavljeno ispred portreta ubijenog ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Cveće postavljeno ispred portreta ubijenog ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tursko tužilaštvo utvrdilo je identitet pet potencijalnih nalogodavaca ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova, saopštio je list „Hurijet dejli njuz“, pozivajući se na lokalne medije.
Ubistvo ambasadora Rusije u Ankari - Sputnik Srbija
Otkriveno ko je naručio ubistvo ruskog ambasadora u Ankari

Svi oni su živeli u hotelu u kojem je došlo do tragedije i mogli su da budu u kontaktu sa ubicom Mevlutom Altintašem. Tužilaštvo smatra da je jedan od pet osumnjičenih nalogodavac ubistva ruskog diplomate.

Pripadnici kriminalističke službe takođe su utvrdili da je Altintaš nekoliko dana pre ubistva išao u tržni centar u blizini hotela, gde je preko internet aplikacije „Fejstajm“ razgovarao sa jednim od osumnjičenih, a zatim se sreo sa njim u hotelu.

Ambasador Andrej Karlov ubijen je 19. decembra tokom govora na otvaranju izložbe fotografija u Ankari „Rusija od Kalinjingrada do Kamčatke očima putnika“. Kako su saopštile turske vlasti, napad je izvršio bivši policajac Mevlut Altintaš koga su likvidirali lokalni policajci. Istražni komitet pokrenuo je krivični postupak prema članu „akt međunarodnog terorizma“, a ubistvo istražuje zajednička grupa ruskih i turskih stručnjaka.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala