Tilerson: Ne bih da se zatvaraju kanali za komunikaciju s Moskvom

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov
Šefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je, povodom mogućnosti da SAD uvedu nove sankcije Rusiji, da ne bi voleo da se zatvore kanali komunikacije Vašingtona i Moskve.

Odgovarajući na pitanje jednog od američkih senatora da li podržava dodatne sankcije Rusiji koje priprema Komitet za inostrane poslove Senata SAD, Tilerson je naveo da Vašington i Moskva sada „imaju neke kanale preko kojih su počeli da razgovaraju“ i posebno izdvojio napore u rešavanju kriza u Siriji i Ukrajini. 

Prema njegovim rečlima, odnosi SAD i Rusije su na krajnje niskom nivou i da se i dalje pogoršavaju. 

Tilerson je rekao da Amerika i Rusija rade na tome da utvrde oblasti saradnje u kojima bi bilo moguće uspostaviti „radne odnose“, kao i da preduzimaju sve što mogu da bi sarađivale u vezi sa Sirijom, ali da je još rano govoriti o bilo kakvim rezultatima. 

SAD su u Siriji samo radi borbe protiv terorističke organizacije DAEŠ, svi napori su usmereni na to, izjavio je Tilerson.

Zdanie Kongressa SŠA na Kapitoliйskom holme v Vašingtone - Sputnik Srbija
Senat SAD razmatra nove sankcije protiv Rusije

Na pitanje jednog od senatora da li su Americi poznati slučajevi korišćenja hemijskog oružja posle marta ove godine, državni sekretar je negativno odgovorio. „Ali mi to stalno pratimo“, naglasio je on. 

Tilerson je dodao da SAD razmatraju mogućnost uvođenja sankcija zemljama koje posluju sa Severnom Korejom. 

Američki državni sekretar je naveo da SAD pregovaraju sa severnokorejskim vlastima o oslobađanju uhapšenih američkih građana. 

„Nastavljano razgovor sa severnokorejskim režimom o oslobađanju drugih Amerikanaca koji su uhapšeni“, rekao je Tilerson. 

Stejt department je ranije saopštio da je Severna Koreja oslobodila američkog studenta Otoa Friderika Vormibijera koji je prethodno bio osuđen na 15 godina zatvora. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala