Ishod izbora donosi dugoročnu nestabilnost na KiM

© Tanjug / Edib TahirovićIzbori na KiM
Izbori na KiM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je danas da će ishod parlamentarnih izbora na Kosovu toj pokrajini doneti dugoročnu nestabilnost, jer su pobedničke stranke proizašle iz terorističke OVK, ali je istakao da se ovom prilikom pokazalo jedinstvo Srba.
Izbori na Kosoovu i Metohiji, Priština - Sputnik Srbija
Haradinaj pobedio, Srpskoj listi 10 mandata

„Nemoguće je očekivati od stranaka koje su nosioci korupcije na Kosmetu, organizovanog kriminala, destabilizacije da donesu potrebnu stabilnost. To su stranke proizašle iz OVK, a čiji su lideri u beloj knjizi NATO-a označeni kao vođe organizovanih kriminalnih grupa“, naglasio je Drecun gostujući na RTS.

On kaže da je preko Srpske liste, koja je osvojila 10 mandata, država Srbija obezbedila snažno prisustvo na KiM.

„Država Srbija će preko Srpske liste imati pun kapacitet. Srbi će jedinstvenim političkim nastupom biti ključna prepreka donošenju jednostranih odluka Albanaca na štetu srpskog naroda“, naglasio je Drecun.

Drecun smatra da je postignuto jedinstvo srpskih predstavnika i da neće biti prostora da Albanci mešetare i traže pojedince koji bi glasali na štetu srpskog naroda.

Srbi su u većem broju izašli na izbore jer su, kako kaže, shvatili značaj izbora i značaj učešća u privremenim institucijama samouprave, „ali isključivo preko veze sa Vladom Srbije“.

Drecun je dodao da će Albanci pokušati da izbegnu „kapacitet koji Srpska lista ima“, ali da će verovatno i od međunarodne zajednice biti pritisak da predstavnici manjina budu u vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala