Uhapšen mozak operacije: On upravlja opasnom igrom „Plavi kit“ (video)

© YT/BrandNewsHapšenje, Plavi kit
Hapšenje, Plavi kit - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osobu koja je navodni „mastermajnd“ iza suicidnog kulta čiji su cilj bila ranjiva deca i koja je osmislila igru „Plavi kit“ uhapsila je policija u Rusiji.

Njegovo ime je Ilja Sidorov i ima 26 godina, a optužen je za podsticanje dece na samopovređivanje i pozivanje na samoubistvo u izopačenoj igrici povezanoj s „Izazovom plavog kita“.

Spomenuta igra povezana je s preko 130 smrtnih slučajeva.

Deca koja su se uključivala u igru dobijala su naloge da se režu, gledaju horor filmove i da ne spavaju. Sve to su bili njihovi „zadaci“ unutar igre, a čini se kako je namera bila da se našteti mentalnom zdravlju dece. Pedesetog dana izazova, deca bi dobila uput da izvrše samoubistvo. 

Pre nego što je uhapšen, Sidorov je u svoju grupu uvukao oko 30 dece iz Moskve.

Nekontrolisano je jecao dok ga je policija ispitivala o smrti devojčice koju je nagovorio da se baci pod voz.

Ruska ministarka unutrašnjih poslova potvrdila je njegovo hapšenje i pojasnila da je uhapšen u akciji koja je pokrenuta nakon što je Sidirov nagovorio četrnaestogodišnju devojčicu da pokuša samoubistvo.

U njegovom stanu pronađeno je pet mobilnih telefona, tablet i nekoliko SIM kartica.

„Osumnjičeni je pojasnio kako je on administrator takozvane samoubilačke grupe koja je imala 32 člana, od kojih su svi bili maloletni. On im je zadavao zadatke kojima je cilj bio da sebi nanesu povrede koje bi ih podstakle na samoubistvo“, izjavila je ministarka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala