Gadafijev sin pušten na slobodu

© AP Photo / Ammar El-DarwisSeif el Islam Gadafi
Seif el Islam Gadafi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin bivšeg lidera Libije Moamera el Gadafija, Sejf Islam el Gadafi, pušten je na slobodu i napustio libijski grad Zintan, gde je bio zatočen, saopštila je naoružana formacija „Abu Bakr el Sidik“, koja je držala političara.

U saopštenju je navedeno da je Gadafijev sin oslobođen u skladu sa sveopštom amnestijom koju je objavio libijski parlament. 

„Odlučili smo da oslobodimo gospodina Sejfa Islama Moamera el Gadafija. On je potpuno slobodan. Potvrđujemo da je napustio Zintan kada je oslobođen – 14. dana Ramazana (9. jun)“, navedeno je u saopštenju. 

Donald Tramp i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Asad ne treba da prođe kao Sadam i Gadafi (video)

Nakon svrgavanja režima Moamera el Gadafija 2011. godine, pokrenuta je potera za njim i njegovim rođacima. Ustanici su Gadafija ubili, kao i njegovog sina Muatasema. Gadafijev sin Hamis je poginuo tokom bombardovanja Tripolija. 

Sejf Islam el Gadafi je zatočen. On je bio jedan od najvernijih saradnika Moamera el Gadafija i aktivno je učestvovao u njegovoj delatnosti. U julu 2015. godine bio je osuđen na smrtnu kaznu. 

Gadafijev sin Saadi pobegao je u Niger, ali je predat novim libijskim vlastima 2014. godine. 

Gadafijeva kćerka Ajša, kao i njegova supruga i dvojica sinova Muhamed i Hanibal, uspeli su da sa svojom decom da pobegnu na teritoriju Alžira, gde su dobili azil. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala