Dačić: Čuvajte vi EU, mi znamo kuda će Srbija

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Mislim da je najvažnija stvar da se vi izborite da sačuvate EU dok mi ne uđemo“, naveo je vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na Evropskom forumu u Vahauu, u Austriji.

Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji, izjavio je Dačić. 

Ovogodišnja tema foruma bila je „Evropa — bliže svojim građanima“, a Forum je dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent.

Na početku svog izlaganja ministar Dačić istakao je da se Evropa danas suočava sa brojnim izazovima, kao i da je terorizam trenutno najveći izazov koji preti da ugrozi ne samo postojeće evropske civilizacijske vrednosti, već da terorizam direktno ugrožava mir, stabilnost i živote Evropljana.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Srbija i Rusija prijatelji zauvek

Ministar Dačić je još jednom iskoristio priliku i naglasio da je Evropa je izložena i migrantskom prilivu. Ministar je naglasio da je pitanje migracija komplikovano, da ga nije lako rešiti, već da je potreban koordinisan nastup svih evropskih zemalja.

Šef srpske diplomatije ukazao je i na ovom skupu da je politika koju Srbija vodi politika regionalnog mira i stabilnosti.

Ministar je govorio o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Male su mi šanse da ponovo budem premijer

„Ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju je vrhunski prioritet moje zemlje. Mi smo otvorili jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su spremna za otpočinjanje pregovora o njima. Republika Srbija nezaustavno ide ka ulasku u Evropsku uniju. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takođe, neopravdano povremeno povezuje sa nekim regionalnim pitanjima“, rekao je Dačić.

„Mislim da je najvažnija stvar da se vi izborite da sačuvate EU dok mi ne uđemo“, naveo je Dačić.    

Na Evropskom forumu su učestvovali brojni gosti iz sveta politike, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala