Katarski fondovi — sponzori terorista

© REUTERS / Fadi Al-AssaadNoćni pogled na Dohu, prestonicu Katara
Noćni pogled na Dohu, prestonicu Katara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein uvrstili su na spisak terorista 59 osoba i 12 organizacija za finansiranje terorizma i dobijanje podrške iz Katara, javila je televizija „Arabija“.
Katarski emir Tamim ibn Hamad el Tani - Sputnik Srbija
Bura u zalivu: Katarski emir odbio Trampa, sledi sastanak u Moskvi

„Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein izašli su sa zajedničkim saopštenjem u kojem se navodi 59 osoba i 12 organizacija koje finansiraju terorističke organizacije koje su u prošlosti dobile podršku iz Katara“, saopštila je televizija.

Saudijska Arabija, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su u ponedeljak da prekidaju diplomatske odnose sa Katarom, optuživši Dohu za podršku terorističkim organizacijama i destabilizaciju situacije na Bliskom istoku. Kasnije im se pridružilo još pet država. Smanjenje nivoa diplomatskih odnosa sa Dohom najavio je i Džibuti. Senegal i Čad su povukli svoje ambasadore iz Katara. Šef diplomatije Katara negirao je optužbe za sponzorisanje ekstremističkih organizacija i izjavio da su napadi na Dohu povezani sa uspesima te zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala