Pentagon: Uloga Rusije za mir u Siriji vrlo važna

© Sputnik / Ministarstvo odbrane RFPripadnici ruskog Ministarstva odbrane uklanjuju mine u istorijskom delu Palmire.
Pripadnici ruskog Ministarstva odbrane uklanjuju mine u istorijskom delu Palmire. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane SAD pozitivno ocenjuje ulogu Rusije u Siriji zbog njenih kontakata s vlastima u toj zemlji i očekuje da će Moskva i dalje svojim saveznicima prenositi stav Vašgintona, izjavio je portparol Pentagona Džef Dejvis.

On je prokomentarisao incident koji se u četvrtak dogodio u Siriji, kada je koalicija na čelu sa SAD bombardovala vladine snage koje su, kako tvrde Amerikanci, ugrožavale saveznike SAD u regionu.

Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Asad: Siriji bi mogla zatrebati ruska pomoć i na zemlji

„Rusija je odigrala vrlo korisnu ulogu i mislim da je stišavanje koje vidimo u velikoj meri postignuto zahvaljujući njenim naporima“, rekao je Dejvis. 

On je podsetio da SAD nemaju kontakte s sirijskom vladom i formacijama koje je podržavaju, zbog čega se američka vojska obraćala Rusiji s molbom da „prenese saopštenje“.

Govoreći o situaciji u Siriji, Dejvis je rekao da će SAD primenjivati silu protiv sirijskih vladinih snaga samo u samoodbrani. 

„Nećemo napadati nikoga osim DAEŠ-a, dok neko ne napadne nas. Radićemo to samo u cilju samoodbrane“, rekao je Dejvis i naglasio da je upravo to bio razlog za vazdušne napade na vladine snage u oblasti grada Tanf na jugu Sirije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala