Ruski zvaničnik: Nema neregularnosti na parlamentarnim izborima u Britaniji

© AP Photo / Markus SchreiberČovek ulazi na izborno mesto u Londonu tokom parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji
Čovek ulazi na izborno mesto u Londonu tokom parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nije bilo povreda regularnosti na današnjem glasanju na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji, a povećanje izlaznosti može se očekivati predveče, izjavio je za Sputnjik Aleksandar Brod, direktor Moskovskog biroa za ljudska prava i član Predsedničkog saveta za civilno društvo i ljudska prava.
Izbori u Britaniji 08.06.2017. - Sputnik Srbija
Britanci glasaju i hapse

Glasačka mesta otvorena su u 7 časova po lokalnom vremenu i biće otvorena do 22 časa. Rezultati se očekuju odmah nakon završetka glasanja.

„Nalazimo se u stalnom kontaktu sa organizacijama sunarodnika i sa organizacijama za ljudska prava u Velikoj Britaniji. Do sada nije bilo ozbiljnijih povreda prava tokom glasanja“, rekao je Brod koji prati izbore daljinski.

On je dodao da se izlaznost na izborima u Velikoj Britaniji tradicionalno povećava krajem dana, jer „Britanci vole da glasaju posle posla“.

U Velikoj Britaniji održavaju se prevremeni parlamentarni izbori koje je raspisala premijerka te zemlje Tereza Mej kako bi se prevazišla „podela u Vestminsteru“ uoči predstojećih pregovora o „bregzitu“.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala